2015

Det blev ett märkligt år. Toppar och dalar som jag inte hade kunnat förutse ens om min fantasi gått på högvarv. Ibland är det bra att vi inte kan sia för mycket om framtiden. I de bleka efterdyningarna som 2015 presenterat mig kan jag stänga dörren och öppna en ny. En bättre. Det är bara därför jag orkar skriva. För att jag vet att alla i huset står upp.

Nyårsafton 2014 tog jag ett beslut som skulle påverka familjen något alldeles förskräckligt. Jag bestämde mig för att skiljas från min dåvarande man. Det var inte på något sätt ett lätt beslut att ta även om jag hade levt med tanken några år. Saker hade hänt som var oförlåtliga och någonstans tog jag även beslutet för att jag i framtiden skulle kunna se mina söner i ögonen. Jag ville inte att de skulle upptäcka att deras mamma levt en lögn utan att göra något åt det, utan att säga ifrån, utan att respektera sig själv. Därför tog jag beslutet och det är min sanning.

Under året som gått har jag förlorat vänner, jag har ifrågasatts och jag har anklagats. Den värsta anklagelsen är faktiskt den att jag skulle ha tagit barnen ifrån deras far. Till er som fortfarande tror att man i Sverige har möjligheten att frånta en förälder sina barn och fortsätta bo kvar på samma adress som man gjort de senaste fem åren säger jag grattis. Ni har precis vunnit pris i årets tävling för ignoranter. För de som är intresserade finns föräldrabalken, jurister som kan förklara lagen och som sista utväg google (där finns mycket av sanningar presenterade …). Av respekt för mig själv, mina barn (12 och 14 år) samt min närmsta familj tänker jag inte debattera detta mer. Båda parter är utrustade med protokoll och utslag från Familjerätt och Tingsrätt. Be motparten att ni får läsa om ni är intresserade. :)

2015 var också året då jag blev kär i mannen jag önskar att få bli gammal med. För första gången i mitt liv träffade jag någon som accepterade mig med alla mina fel och brister. Någon som inte ville ändra, göra om, göra bättre utan som såg mig för den jag är och som älskar mig just för att jag är jag. Det är stort. Att han är kvar är ett mindre under då det inte varit lätt att vara i min närhet det här året. Tillsammans håller vi på att skapa en framtid vi båda drömt om. Vår första gemensamma bok kom ut i september och nummer två ligger klar i våra datorer. Mycket pekar på att 2016 kommer bli vårt år. Alla aspekter.

För 2016 vill jag ge följande uppmaningar:

Prata med människor, inte om dem.

Lev livet som om du bara får en chans.

Ge mer än du får.

Älska dig själv så kommer resten naturligt.

 

IMG_0428

One thought on “2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *