Drömmar om spetsar och pärlbroderier


Jag tror att väldigt många kvinnor, flickor, tjejer drömmer om den stora dagen. Den när vi ska få leva ut våra vildaste fantasier om siden, spets och diamanter. Att få vara prinsessa för en dag och sedan leva lycklig resten av livet. Någon som känner igen sig?

En av mina äldsta vänner sa en gång att: Christina lever för att få gifta sig. Jag tror att hon hade rätt

Två gånger har jag varit gift. Det första äktenskapet slutade i skilsmässa två veckor senare för att jag inte accepterade att hans mor flyttade in hos oss. Tja. Det var väl typ första gången under det förhållandet jag sa ifrån och idag är det inget jag ångrar.

Äktenskap nummer 2 tog jag initiativ till. Jag friade. Mest kanske för att jag alltid sett mig som en kvinna man gifter sig med. Även det tog slut. Basen var inte bra och jag borde avslutat det tidigare. Men, som i många andra äktenskap så stannar man för barnens skull. För att man tror att det inte är bättre någon annanstans och för att man inte vill vara en sådan som ger upp för lätt.

Så har jag förlorat tron på äktenskapet? Svaret är nej. Idag tror jag att äktenskapet bör vara en kärlekshandling. Det finns äktenskapsförord att ta till så man behöver inte blanda in tillhörigheter och tjafs om hur saker ska fördelas. Människor tenderar för övrigt att vara alldeles för fixerade vid pengar, ditt och mitt och vem som ska ärva. Om man verkligen älskar någon är det då inte fint att lova varandra evig kärlek under en ceremoni?

Jag blir fyrtiotre om mindre än två månader. Min tid för spets och pärlbroderier har nog runnit ut. Ändå kan jag inte sluta drömma om att få vara någons prinsessa. Om så bara för en dag.

 

2 thoughts on “Drömmar om spetsar och pärlbroderier

  1. Tydlig önskan, möjligt mål? Kram
    Trodde själv aldrig att jag skulle bli gift, fick ju inte ens för att antal år sedan, men saker ändras 😀

  2. Vacker slutsats – om det finns många kärlekar.
    Och jag håller med ! Jag längtar också efter spetsar och pärlbroderier ! Jag tror dock inte det finns något bäst före datum för att klä upp sig prinsesslikt. Jag vill nog inte tro det finns det i varje fall.

    God fortsättning !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *