Fula påskkärringar är väl en sak …

När jag nu flyttar in i herrgården (dvs släpar in allt möjligt jox som jag inte riktigt haft plats för tidigare men som jag ämnar låta förpesta den eleganta herrgårdsmiljön) erkänner jag för mig själv att jag samlat på mig ditt och datt genom åren. Visserligen är jag en djävel på att kasta saker. Och på att sälja saker. Till exempel: det hus jag sålde förra året sålde jag med möblemanget kvar. Enkelt och smärtfritt. Jag slapp en massa bohag som jag inte hade utrymme för, och jag slapp en massa deprimerande minnen som mest av allt gav mig ont i magen.

Men det finns två saker jag aldrig kastar. (Förutom min garderob, men det var kanske en öppen (garderobs)dörr?) :)

Det ena är mitt bibliotek. Jag har en närmast grotesk boksamling magasinerad just nu. Alltför flyttlådor stor fyller den ett ansenligt utrymme från golv till tak. Jag vet inte ens hur många tusen böcker det rör sig om. Mer om denna längre fram.

Men jag har även en viss förkärlek för, ja, hur ska vi säga det … julsaker. Jag gillar tomtar. Inte de med beteendestörningar. (Du vet, den killen där borta – hur tänkte han? Äsch, det är en jäkla tomte, skit i honom). Inte dem, nej, nej. Utan de med luvor, alltså.

Enligt en anonym men vanligtvis oberoende källa uppgår min julpyntbesatthet (nytt ord) till ca tre kubikmeter. Pumlor, tomtar, kransar, ljusstakar, ljusslingor, dukar och mattor och en massa annat är alla viktiga attribut i den perfekta julen. Viktigare än julsångerna (går i princip helt bort; är uppvuxen med Bosse Larssons julskivor som min käre far envisades med att spela från tidig morgon till sen kväll på julafton); viktigare än julklapparna (jag har numera allt jag behöver och ger hellre bort saker än får saker).

För att vara alldeles ärlig skulle jag kunna förhandla om julmaten, bara jag fick dynga ner vartenda rum med julprydnader. Att sedan plocka ihop allting efteråt är förstås inte lika kul.

Så vad är en ynka påskkärring egentligen att bråka om? :)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *