Livet som författare …

Jag är med i en del författarforum på Facebook där olika delar av skapandet debatteras i större eller mindre utsträckning. Ibland är det väldigt givande diskussioner och andra gånger gör man bäst i att poppa popcorn och vänta på att krutröken ska lägga sig. Antar att det är som på de flesta forum där människor med olika bakgrund och åsikter möts.

En fråga som ofta dyker upp är detta med inspiration och att faktiskt få ner något vettigt i löpande text som så småningom skulle kunna bli ett manus. Svaret på dessa frågor kan vara lika många som det finns försvunna strumpor i tvättmaskinen. För egen del så får jag inspiration från allt möjligt runt mig. Det kan vara en person jag ser, en händelse, en bok jag läser eller en film jag sett. Allt lagras i mitt minne och jag kan plocka fram det när jag behöver det. Vansinnigt praktiskt och ju mer jag läser eller ser på film desto mer inspiration får jag. :)

Ska vi sedan ge oss i kast med den svåraste biten av dem alla, texten med stort T. Efter att ha funderat en hel del finns det bara en enda metod som verkligen ger resultat. Sätt dig ner, lägg händerna på tangenterna och skriv. Lycka till!

IMG_0039

One thought on “Livet som författare …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *